Skip to main content

Обука ,,Примена Закона о локалним изборима''

Датум
Локација
Београд, Правни факултет Универзитета у Београду
Аутор
Правосудна академија

Правосудна академија је у суботу 4. новембра 2023. године у Амфитеатру VII Правног факултета Универзитета у Београду, реализовала обуку под називом ,,Примена Закона о локалним изборима''.

Предавачи на овој обуци били су:
- Милан Чуљковић, виши саветник у служби Народне скупштине Републике Србије, који је излагао на тему: ,,Органи за спровођење избора и изборни поступак“;
- Судија Радојка Маринковић, председница Управног суда Републике Србије, која је излагала на тему: „Судска пракса Управног суда у изборним споровима у спровођењу локалних избора", а са теоријског становишта, и
- Судија Вера Маринковић, председница Одељења судске праксе „Судска пракса Управног суда у изборним споровима у спровођењу локалних избора" са становишта судске праксе овог суда, наводећи конкретна решења аката уз образложења истих.

Присуствовале су судије свих Виших судова којe су на крају семинара добиле по примерак Приручника за израду судских одлука у Управном суду, израда судских одлука у управном спору, изборном спору и суђење у разумном року, израђен у сарадњи Управног суда, Правосудне академије и Мисије ОЕБС-а у Републици Србији.

Обука ,,Примена Закона о локалним изборима''

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL