Skip to main content

Напредна обука на тему „Примена Закона о заштити узбуњивача“

Датум
Локација
Ниш
Аутор
Правосудна академија

Током обуке су обрађене  следеће теме:

- Међународни стандарди о заштити узбуњивача

- Искуства саветовалишта за узбуњивање

- Приче узбуњивача

- Узбуњивачи у кривичном поступку

Галерија фотографија током обуке у Нишу - извор: Правосудна академија

Обуке реализује портал Пиштаљка-издавач Удружење Еутопија у сарадњи са Правосудном академијом, Удружењем Алтерфакт и магазином Недељник у оквиру пројекта „Гласна пиштаљка“ уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Републици Србији. Један од главних циљева овог пројекта је повећање заштите и права узбуњивача а у оквиру пројекта се реализују едукације носилаца правосудних функција.

Предавачи на овој обуци су биле Гордана Самарџић из Републичког јавног тужилаштва и Јелена Стојановић и Јелена Ћирић из адвокатског тима Пиштаљка.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL