Skip to main content

Директору Правосудне академије Ненаду Вујићу уручена плакета за дугогодишњи рад на унапређењу правосуђа Републике Србије

Датум
Локација
Београд, Теразије 41
Аутор
Правосудна академија

У просторијама Правосудне академије дана 5. октобра 2023. године, уручена је плакета директору Правосудне академије Ненаду Вујићу за дугогодишњи рад на унапређењу правосуђа Републике Србије и успостављању и развоју система основне континуиране обуке у правосуђу. Плакету је доделио председник Управног одбора Форума судија Србије, судија Небојша Ђуричић.

Управни одбор Форума судија са поносом је доделио ову плакету Правосудној академији због изузетних постигнућа. Од оснивања Правосудне академије, ова институција је постигла изузетне  резултате.

Организовала је преко 3.500 едукативних активности, и успоставила изузетно важне партнерске односе са међународним организацијама и институцијама, укључујући и Савет Европе.

У сарадњи са Саветом Европе организоване су бројне обуке у циљу правилне примене Европске конвенције о заштити људских права и основних слобода, a бројне судије и тужиоци су укључени као тренери у HELP програма обука.

Успостављена је сарадња и са EJTN мрежом Правосудних академија.

Полазници почетне обуке оствариле су победу на TEMIS таквичењу, захваљујући чему је Република Србија била домаћин финала овог такмичења, иако Србија није чланица Европске Уније.

Правосудна академија је успоставила сарадњу, не само са регионалним Правосудним академијама, већ и Правосудном академијом Републике Француске, Шпаније и са ЕRA Академијом за право Европске Уније.

Треба истаћи, да Правосудна академија, негује веома добре односе и сарадњу и са свим струковним правосудним удружењима, владиним и невладиним организацијама из домена правосуђа која се пре свега огледа у заједничким едукативним пројектима, обукама, али и издаваштву, организацији и промоцији посебних догађаја од интереса за унапређење правосудног система Републике Србије.

Судије и тужиоци учествују у бројним разменама и студијским посетама које се организују у сарадњи са регионалним и међународним организацијама.

Велики напредак у систему обуке представља и новоуспотављена платформа која је намењена организацији, реализацији и праћењу спроведених обука на Правосудној Академији.

Сви ови резултати су определили Форум судија Србије да Ненаду Вујићу директору Правосудне академије додели Плакету.

Директору Правосудне академије Ненаду Вујићу уручена плакета за дугогодишњи рад на унапређењу правосуђа Републике Србије

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL