Skip to main content

Saopštenje Pravosudne akademije povodom događaja nastalog na usmenom delu prijemnog ispita za upis XIII generacije polaznika, 13. septembra 2023. godine

Датум
Локација
Beograd, Terazije 41
Аутор
Pravosudna akademija

Saopštenje Pravosudne akademije povodom događaja nastalog na usmenom delu prijemnog ispita za upis XIII generacije polaznika Pravosudne akademije, dana 13. septembra 2023. godine

 

Pravosudna akademija, u cilju otklanjanja sumnje u regularnost ispitnog procesa, obaveštava javnost o sledećim činjenicama:

 

  1. Prilikom izvlačenja pitanja, kandidat je greškom izvukao pitanje sa nacrtom tačnog odgovora, a koji se daje članovima komisije. Kandidat tu činjenicu nije prijavio te je zbog toga diskvalifikovan iz postupka, što se može utvrditi iz javno objavljene rang liste.
  2. Ističemo da, ova greška, nije ugrozila integritet procesa polaganja ispita u odnosu na druge kandidate. Detaljnom proverom utvrđeno je da je do propusta došlo samo kod ovog kandidta, te da ova, nenamerna greška, ni na koji način nije ugrozila integritet procesa polaganja ispita u odnosu na ostale kandidate.
  3. Nakon što je utvrđeno kako je došlo do propusta i kandidat diskvalifikovan iz daljeg procesa polaganja prijemnog ispita, ispitna komisija je jednoglasno, uključujući i glavnog tužica za organizovani kriminal Mladena Nenadića nastavila sa radom, što se može videti na javno dostupnim snimcima direktnog prenosa polaganja ispita.

 

Pravosudna akademija će kao i do sada, raditi i nastaviti da radi na stalnom unapređenju i dopuni procedura, kako bi se dodatno unapredila tajnost ispitnih pitanja uz očuvanje pune transparentnosti polaganja ispita.

 

Pravosudna akademija zahvaljuje se na odgovornom, savesnom i profesionalnom radu i angažovanju svim članovima komisije.

 

U Beogradu, 15.09.2023.

Direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL