Skip to main content

Informacije za kandidate koji su konkurisali

Датум

Ovim putem, želimo da odgovorimo na nekoliko najčešće postavljenih pitanja, kako bismo što je moguće preciznije dali odgovore i smanjili nedoumicu zainteresovanih kandidata.

Takođe, treba naglasiti da, prema donetim pravilnicima, Pravosudna akademija je u obavezi da organizuje prijemni ispit

1. Tabele koje kandidati mogu videti na našem sajtu, namenjene su sudovima i tužilaštvima kao forma unosa potrebnih podataka Pravosudnoj akademiji o kandidatima, a za potrebe kvalitetnog i uspešnog evidentiranja kandidata u cilju efikasnog sprovođenja testa.

2. Kandidati NE šalju Pravosudnoj akademiji prijave, dokumenta i sl. niti apliciraju za polaganje ispita preko Pravosudne akademije. Kandidati podnose prijave, i sva potrebna dokumenta  isključivo sudovima i/ili tužilaštvima koja se nalaze na spisku oglašenih JAVNIH KONKURSA.

3. Kandidati NE šalju Pravosudnoj akademiji prosečnu ocenu na osnovnim studijama, već u sklopu prijave i potrebnih dokumenata tu informaciju prezentuju sudovima i/ili tužilaštvima.

4.Pravosudna akademija nije propisala nikakvu zvaničnu prijavnu formu namenjenu kandidatima – Tačka 2. Takođe, Pravosudna akademija ne pribavlja nikakve dokaze o validnosti dokumentacije kandidata, jer je to u nadležnosti sudova odnosno tužilaštva.  Sve informacije, potrebne Pravosudnoj akademiji, dostaviće sudovi i tužilaštva po završetku konkursa, kod kojih su kandidati aplicirali.

5. Pravosudna akademija ne odlučuje o mogućnostima dodatnih bodova po bilo kom osnovu, što je definisano Zakonom i pravilnicima koje je donelo Ministarstvo, gde je između ostalog jasno i nedvosmisleno definisan način bodovanja i ocenjivanja kandidata.

6. Potrebni detalji oko konkurisanja nalaze se na sajtu Ministarstva Pravde:

Kandidati MOGU konkurisati i za MESTO SUDIJSKOG i za MESTO TUŽILAČKOG PRIPRAVNIKA, s tim, da su dužni da svakom sudu i/ili tužilaštvu naznače u kojim su sve sudovima/ tužilaštvima aplicirali za radno mesto pripravnika. Ukoliko konkurišu i za tužilaštvo i za sud u tom slučaju polažu test i za sud i za tužilaštvo.

Datum održavanja prijemnog ispita  BIĆE JAVNO OBJAVLJENI NA STRANI SAJTA PRAVOSUDNE AKADEMIJE, rezervisanoj upravo za potrebe informisanja kandidata i održavanje navedenih ispita.

VAŽNA NAPOMENA:
Pravosudna akademija  NE OBJAVLJUJE, niti će objavljivati, bilo kakve zvanične informacije, posebno o navedenim ispitima, PREKO DRUŠTVENIH MREŽA!

Molimo vas, da sve informacije do kojih dođete na ovaj način, najpre proverite na našem sajtu!

Srdačno,
Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL